Canapele la comanda

De obicei canapeaua este piesa de mobilier cea mai utilizata dintr-un living sau orice alt spatiu in care se gaseste. O folosim pentru relaxare, pentru a urmari programul preferat la tv, pentru a sta la discutii cu prietenii si de aceea este obligatoriu ca formele si structura ei sa ne ofere confort.

Fie ca optam pentru achizitionarea unei canapele in serie, fie una la comanda, aceasta trebuie sa respecte liinile de design ale mobilierului deja existent si chiar a incaperii. Dimensiunile sunt iarasi detalii de care trebuie sa tinem seama. O canapea prea voluminoasa nu va arata deloc bine intr-o camera de mici dimensiuni asa cum nici una prea mica nu se va putea impune intr-un living spatios.

Pe piata de specialitate se gasesc canapele realizate din diferite materiale cum ar fi pielea naturala, pielea ecologica, stofa, catifea, etc. Fiecare dintre aceste modele prezinta o serie de avantaje dar si dezavantaje. Canapele din piele inspira lux si eleganta dar sunt mai reci, lucru restimtit cel mai bine in camerele neincalizte. Canapelele din stofa le putem considera mai modeste ca si aspect vizual insa sunt mult mai "prietenoase" in ceea ce priveste confortul deoarece sunt moi la atingere, calde, si pot fi realizate din materiale ce se intretin usor.

Canapele extensibile

Sunt momente cand avem nevoie de un pat in plus, fapt intalnit atunci cand trebuie sa gazduim musafirii pe timpul noptii. O canapea extensibila rezolva instant problema. Dar aceasta nu este singura utilitate. In cazul in care avem o camera cu dimensiuni reduse, putem alege sa inlocuim clasicul pat cu o canapea extensibila, miscare ce ar ajuta la obtinerea unui spatiu mai mare. Dorim insa sa facem o precizare foarte importanta. Sistemul de extensie trebuie stabilit in functie de deasa sau rara lui utilizare. Acesta nu poate fi la fel in cazul unei canapele pe care dormim in fiecare noapte precum cel al unei canapele folosita ocazional.

Canapele fixe

Daca avem nevoie de o canapea doar pentru momentele de relax sau lucru, varianta fixa este cea mai ideala. Primul avantaj obtinut este pretul mai scazut obtinut prin eliminarea sistemului de extensie. Un al doilea avantaj il reprezinta posibilitatea de "a ne juca" mai mult cu formele si astfel putem obtine o canapea cat se poate de cocheta. Iar daca mai vrem sa mai aducem in discutie un alt avantaj, cu siguranta rezisenta la uzura este unul dintre ele.

Fie ca-i realizata din piele, fie din stofa, canapeaua aleasa trebuie sa raspunda nevoilor si dorintelor proprii, sa faca un compromis echitabil intre aspect, ergonomie si confort.

Canapele la comanda